Web Analytics
Delegacija OEBS-a: Jedinstvena vrednost prisustva OEBS-a u Srbiji - BetaRS

Delegacija OEBS-a: Jedinstvena vrednost prisustva OEBS-a u Srbiji

Politika | Izvor: Beta | 12.10.2024 | access_time 12:25
Delegacija OEBS-a: Jedinstvena vrednost prisustva OEBS-a u Srbiji
Foto: Beta/Milan Obradovic
Delegacija Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku saradnju i bezbednost (OEBS) je posle ovonedeljne posete Beogradu u današnjem saopštenju istakla "jedinstvenu i kontinuiranu vrednost prisustva OEBS-a i saradnje sa Srbijom".

U Beogradu su razgovarali o "oblastima rada u kojima bi rad Misije OEBS-a u Srbiji mogao da bude od posebnog uticaja" piše u saopštenju u kojem su istaknuti demokratizacija, bezbednosna saradnja i vladavina prava.

Konstatovano je da "jaka podrška vlasti (Srbije) na koju smo naišli u Beogradu za nastavak rada OEBS-a, svedoči o doprinosu OEBS-a", kaže delegacija i podvlači da je posle posete "jedinstvena... u želji da vidi stabilnu i dinamičnu Srbiju".

Delegacija 14 poslanika iz 12 zemalja koju je predvodila predsednica Parlamentarne skupštine OEBS-a Pija Kaum, sastala se s predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić, potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem i s članovima delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a čiji rad u tom telu je pozdravila u saopštenju.

Teme