Web Analytics
Fudbaleri Srbije pobedili Švajcarsku u Ligi nacija - BetaRS

Fudbaleri Srbije pobedili Švajcarsku u Ligi nacija

Fudbal | Izvor: Beta | 12.10.2024 | access_time 22:45
Fudbaleri Srbije pobedili Švajcarsku u Ligi nacija
Fudbaleri Srbije pobedili su večeras kao domaćini u Leskovcu selekciju Švajcarske 2:0, u meču trećeg kola Grupe 4 Divizije A Lige nacija.

Strelci za Srbiju bili su Niko Elvedi autogol u prvom minutu nadoknade poluvremena i Aleksandar Mitrović u 61. minutu.

U istoj grupi, Španija je na svom terenu pobedila Dansku 1:0, golom Martina Zubimendija u 79. minutu.

Španija je prva u grupi sa sedam bodova, Danska druga sa šest, Srbija treća sa četiri, a Švajcarska četvrta bez bodova.

U narednom kolu, Srrbija će u utorak, 15. oktobra, gostovati Španiji.

Švajcarska je na početku meča imala veći posed lopte i diktirala tempo, a Srbija je prvi opasniji napad imala u 17. minutu, kada je Birmančević šutirao iskosa sa ivice šesnaesterca, ali direktno u golmana Švajcarske Kobela.

Švajcarska je najbolju priliku imala u 33. minutu. Šutirao je Embolo sa oko 11 metara ali je lopta otišla za malo pored gola.

U 37. minutu udarac iz daljine je oprobao Pavlović, ali je njegov udarac izblokiran i lopta je završila u korneru.

Srbija je povela u prvom minutu nadoknade poluvremena autogolom Elvedija. Samardžić je centrirao oštro sa desne strane, a lopta se od Elvedija odbila u mrežu Kobela.

Posle dva minuta u nastavku Srbija je imala veliku priliku za drugi gol. Jović je izašao sam ispred golmana, ali je loše šutirao i njegov udarac je odbranio Kobel.

U 55. minutu, nakon gužve u šesnaestercu Srbije, Švajcarci su uspeli da stignu do pogotka, ali je taj gol ponišeten zbog ofsajda.

Dva minuta kasnije, ponovo je udarac oprobao Pavlović, ali je lopta otišla visoko preko gola.

Srbija je duplirala prednost u 61. minutu golom kapitena ekipe Mitrovića. Nakon duge lopte Zdjelara, Mitrović je uspeo da spasi da lopta ne završi u autu, krenu ka golu, ušao u šesnaesterac i preciznim udarcem sa oko 15 metara zatresao mrežu.

U 66. minutu ponovo Jović nije iskoristio veliku šansu. Centrirao je Eraković sa desne strane, a Jović je neometan sa oko četiri metra glavom pogodio Kobela.

Nedeljković je u 71. minutu u kaznenom prostoru oborio Ndoeja, a sudija Soza je pokazao na "belu tačku". Odgovornost je preuzeo Embolo, šutirao u levi ugao, ali je odlično reagovao golman Srbije Rajković i odbranio njegov udarac.

U 80. minutu, nakon kornera, šutirao je Vidmer glavom, ali je lopta završila za malo pored gola.

Do kraja meča Švajcarska je imala inicijativu, ali je Srbija uspela da sačuva svoju mrežu i zabeleži prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija.



Teme