Web Analytics
Naslovne strane za sredu, 16. oktobar 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za sredu, 16. oktobar 2024. godine

Društvo | 16.10.2024 | access_time 09:40
Naslovne strane za sredu, 16. oktobar 2024. godine
Foto: Beta/Dragan Gojić
Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 16. oktobar 2024. godine pišu o skupovima protiv iskopavanja litijuma u Srbiji, protestima prosvetnih radnika i zaposlenih u vrtićima, rezultatima popisa stanovništva u Crnoj Gori i drugim temama.

BLIC - "Na popisu više Srba nego 2011. godine". O izborima za predsednika SAD, list piše "Trampu skače rejting sa inflacijom".

VEČERNJE NOVOSTI - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić za list kaže "Ni za jotu ne menjamo stav oko Kosova". Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom 71. godine postojanja lista navodi "Novosti su čuvar države i ćirilice", a patrijarh Porfirije "Vaš list dosledno uz crkvu i baštinu".

DANAS - "Vlast skinula maske, sledi serija blokada", o ekološkim protestima zbog najavljivanja rudarenja litijuma u Srbiji. "Serija štrajkova u novembru", o najavama prosvetnih sindikata. "Jednodnevna obustava rada u vrtićima", o štrajku upozorenja 29. oktobra.

NOVA - Pod naslovom "Domaćinski", list piše o tome koliko Srbiju košta eksproprijacija zemljišta za "Ekspo", koje je država prvo prodala za 4.700 evra po hektaru, a sada otkupljuje za po 500.000. "Vlast na strani Izraela i pored Rezolucije 1244 i misije Unmik", o pismu podrške generalnom sekretaru UN.

POLITIKA - U susret protestu zbog iskopavanja litijuma u Loznici, list piše "Neprestani protesti pretvaraju se u nasilje". "Tužilaštvo sumnjiči četiri trgovinska lanca za dogovaranje cena", piše list.

KURIR - "Srba 32,93 %, najviše građana zbori srpskim jezikom - 43,18 odsto", rezultati popisa u Crnoj Gori. List piše i o skandaloznom navijanju u Ligi nacija, "Mržnja", navijači Mađarske i BiH skandirali "ubiji, ubiji Srbina, Bugari slavili ubistvo kralja Aleksandra Karađorđevića.

SRPSKI TELEGRAF - "Crna Gora srpska Sparta", o rezultatima popisa. List piše i da je sahranjeno 19 stradalih u poplavi u Jablanici u BiH, "Tišina se nadvila nad 19 kovčega".

ALO - "U Crnoj Gori sve više Srba", posle godinu dana objavljeni rezultati popisa stanovništva. List piše i o skandalu na utakmici u Bugarskoj, "Veličali ubicu kralja Aleksandra".INFORMER - "Crna Gora srpska Sparta", Podgorica objavila rezultate popisa. List piše i da je Kremlj upozorio Trampa o planiranim atentatima, "Putin spasava Trampa", Republikanski kandidat na zborima u SAD dobio dojavu iz Moskve da oni koji su već tri puta pokušali da ga ubiju neće odustati.

Teme