Web Analytics
Srbija centar: Beogradske elektrane pljačkaju Beograđane - BetaRS

Srbija centar: Beogradske elektrane pljačkaju Beograđane

Politika | 16.10.2024 | access_time 11:15
Srbija centar: Beogradske elektrane pljačkaju Beograđane
Foto: Beta/Miloš Miškov
Iz stranke Srbija centar saopštili su danas da JKP "Beogradske elektrane" svakodnevno pljačkaju građane Beograda, s obzirom da se tokom cele godine, putem uplatnica Infostana, naplaćuje isporučena toplotna energija.

Istakli su da Beograđani početak i ove grejne sezone, pored hladnih radijatora, dočekuju bez uređaja za merenje stvarno utrošene toplotne energije za grejanje stanova.

Dodali su da je JKP "Beogradske elektrane", shodno odredbama članova 47 i 48 "Odluke o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu", bilo dužno da obezbedi merne uređaje - kalorimetre.

"Takvim neodgovornim ponašanjem JKP "Beogradske elektrane" već duži niz godina onemogućava građane Beograda da i ovu komunalnu uslugu plaćaju po osnovnom principu načina plaćanja komunalnih usluga propisanog članom 3 "Odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda" kojim je propisano da se, pored ostalih, naknada za potrošenu toplotnu energiju za zagrevanje stanova plaća mesečno na osnovu stvarnog utroška toplotne energije u mesecu za koji se vrši obračun, a ne paušalno po kvadratnom metru", istakli su iz ove stranke u saopštenju.

Dodali su da pored toga, "primenom zastarelog načina obračuna utrošene toplotne energije po metru kvadratnom, JKP "Beogradske elektrane", umesto da promovišu racionalno i odgovorno korišćenje isporučene toplotne energije i podižu ekološku svest kod korisnika usluga, demotivišu građane Beograda da racionalno i štedljivo koriste energente".

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Ekonomija

Fudbal

Zelena Srbija

IT