Web Analytics
Vaterpolo reprezentacija Italije suspendovana na šest meseci zbog nedoličnog ponašanja na OI - BetaRS

Vaterpolo reprezentacija Italije suspendovana na šest meseci zbog nedoličnog ponašanja na OI

Vaterpolo | Izvor: Beta-AFP | 18.10.2024 | access_time 13:25
Vaterpolo reprezentacija Italije suspendovana na šest meseci zbog nedoličnog ponašanja na OI
Muška vaterpolo reprezentacija Italije suspendovana je iz međunarodnih takmičenja na šest meseci pošto su igrači okrenuli leđa sudijama uoči utakmice na Olimpijskim igrama u Parizu, saopštila je danas Svetska federacija vodenih sportova.

Tokom četvrtfinala protiv Mađarske, koju je Italija izgubila 7. avgusta, sudija je isključio jednog italijanskog igrača zbog nasilničkog ponašanja i poništio njegov gol.

Po povratku u Olimpijsko selo, italijanski vaterpolisti videli su sudije i predstavnike Svetske federacije vodenih sportova i napali su ih verbalno i fizički.

U utakmici za peto mesto, dva dana kasnije protiv Španije, italijanski vaterpolisti okrenuli su leđa sudijama uoči početka duela.

Predstavnici italijanskog saveza podneli su tri žalbe Svetskoj federaciji i Sudu za sportsku arbitražu (CAS) na odluku o isključenju svog igrača protiv Mađarske.

Ukoliko se utvrdi da se on nije nasilnički ponašao i kazna se ukine, rezultat se ipak neće promeniti.

Vaterpolo savez Italije kritikovao je ozbiljnu tehničku grešku sudija i VAR tehnologije koja je, kako je navedeno, uticala na plasman reprezentacije.

Savez se neće žaliti na suspenziju, ali je naglasio potrebu da "sudije imaju tehničke elemente visokog nivoa" kako bi izbegle "tako očigledne greške".

Suspenzija neće uticati na nastup Italije na Svetskom prvenstvu narednog leta u Singapuru.

Teme