Web Analytics
SSP će tražiti nove izbore u Loznici - BetaRS

SSP će tražiti nove izbore u Loznici

Politika | 18.10.2024 | access_time 17:10
SSP će tražiti nove izbore u Loznici
prt.scr youtube

 Stranka slobode i pravde (SSP) je danas najavila da će na narednoj sednici Skupštine Grada Loznica koja bi trebalo da bude 25. oktobra, tražiti nove izbore sa promenjenim izbornim uslovima jer je gradonačelnik Vidoje Petrović podneo ostavku.

Gradski odbor SSP u Loznici je saopštio da ostavka Petrovića "i nije neka vest", jer se o tome govorilo već mesecima.

"Izabrana je forma ostavke iz ličnih razloga o kojoj nema rasprave u Skupštini. Postavlja se pitanje da li je to prava forma za odlazak čoveka koji je 20 godina bio na čelu grada. Da li je ta tišina u kojoj želi da ode, tišina bez rasprave, bez mogućnosti da se o svemu urađenom ili neurađenom naširoko govori njegova slabost ili kalkulacija?", pita SSP.

​SSP smatra da su "nalogodavci" Petrovićeve ostavke želeli da stvore "čitavu dramu koja bi zasenila zbivanja oko rudnika (litijuma) i predstojećih blokada".

"Žele da odugovlače i medijski bagatelišu ozbiljnu situaciju koja se u vidu rudnika litijuma nadvila nad Srbijom. Evidentno je da i ovom iznuđenom ostavkom svojim članovima poručuju da nema šale sa projektom 'Jadar' i da će, ako neko posustane iz bilo kojih razloga, otići bez dileme", ocenjeno je u saopštenju.

SSP kaže da će tražiti nove izbore jer je "ova vlast prevarila građane Loznice koji nisu glasali za vlast koja bi da donese prostorni plan u kome je rudnik litijuma".

"Na takve izbore SNS mora da izađe s politikom 'Mi jesmo za rudnik litijuma u dolini Jadra i izglasaćemo sve što je do nas da Rio Tinto otvori rudnik' ", poručila je SSP jer "ne postoji drugi način za ozdravljenje političke atmosfere u Loznici".

"Naprotiv, ovo ćutanje koje obavija ostavku Vidoja Petrovića još više zaoštrava ionako zaoštrenu situaciju na političkoj sceni grada, jer aktuelna vlast nema mandat da odlučuje o životu ljudi u Loznici, Gornjim Nedeljicama i čitavoj dolini Jadra", piše u saopštenju.

Teme