Web Analytics
ZLF traži hitnu popravku Savskog nasipa u Novom Beogradu - BetaRS

ZLF traži hitnu popravku Savskog nasipa u Novom Beogradu

Politika | 24.10.2024 | access_time 19:30
ZLF traži hitnu popravku Savskog nasipa u Novom Beogradu
prt.scr .facebook.com/nedavimobeograd

Stranka Zeleno-levi front (ZLF) je danas od svih nadležnih institucija, pre svega od gradskog i opštinskog štaba za vanredne situacije, tražila da hitno nalože otklanjanje oštećenja Savskog nasipa, zbog kojeg naspi ne može da izvrši svoju ključnu funkciju - odbranu Novog Beograda od poplava.

ZLF je u saopštenju, pošto je preduzeće "Srbijavode" navelo da zbog oštećenja ne može da garantuje bezbednost od poplava, ocenio da se time direktno ugrožava bezbednost građana Beograda.

Odbornik te stranke u Opštini Novi Beograd Zdravko Janković je ocenio da je "poražavajuće" što su "Srbijavode" kao nadležna institucija godinama dopuštale da vlasnici nelegalnih splavova i vikendica u nebranjenom delu priobalja reke Save, bušile ili raskopavale nasip radi provlačenja instalacija, što se i sada navodi kao ključan uzrok smanjenje odbrambene funkcije nasipa, i time "ugrozile nasip koji im je poveren na staranje".

"Zbog dugogodišnjeg odnosa prema Savskom nasipu, uprava 'Srbijavoda' bi morala da snosi odgovornost", ocenio je Janković.

ZLF je pozdravio "konačno" oglašavanje "Srbijavoda" o stanju Savskog nasipa kod novobeogradskih blokova, za čije održavanje su upravo oni nadležni, kao i upućivanje zahteva gradskom Sekretarijatu za komunalne i inspekcijske poslove za vanrednim ispekcijskim nadzorom.

"Očekujemo da se po ovom zahtevu hitno postupi kako bi se sprečilo bilo kakvo potencijalno ugrožavanje života i imovine naših sugrađanki i sugrađana", ukazano je u saopštenju.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Ekonomija

Fudbal

Zelena Srbija

IT