Web Analytics
Naslovne strane za ponedeljak, 28. oktobar 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za ponedeljak, 28. oktobar 2024. godine

Društvo | 28.10.2024 | access_time 09:15
Naslovne strane za ponedeljak, 28. oktobar 2024. godine
Foto: Beta/Dragan Gojić
Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za ponedeljak, 28. oktobar 2024. pišu o najavama rekonstrukcije Vlade Srbije, predsedničkim izborima u SAD i drugim temama.

ALO - List piše o visokim cenama stanarina u evropskim prestonicama: "Za stančić u Londonu 4.200 evra mesečno".

BLIC - "Estonski kvartet za Srbiju", o novim visokim funkcionerima Evropske unije koji će, između ostalog, biti zaduženi i za Srbiju. "I posle eks Juge, i dalje ima Jugoslovena", o građanima u regionu koji se izjašnjavaju kao Jugosloveni.

VEČERNJE NOVOSTI - "Naša deca nisu ratna šteta, već ratna rana", o presudi u Zagrebu za Petrovačku cestu. Ruski scenarista i glumac Nikita Mihalkov, nakon što je igrao u predstavi u Narodnom pozorištu u Beogradu rekao je "preživeće trpeljiva i strpljiva društva".

DANAS - "Vučić sprema plan za apsolutni sukob dve vizije", o potencijalnim ishodima predsedničkih izbora u SAD. Poslanik Srbija centra Dragan Delić navodi za list: "Za 13 godina izgubili smo 1.800 specijalista".

INFORMER - "Izrael pet sati tukao po Iranu", o ratu na Bliskom istoku. List piše da je Branko Ružić rečio da "izvede puč u partiji" i da je "udario" na šefa socijalista Ivicu Dačića.

KURIR - List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Glas Srbije se danas čuje i poštuje, bez nje se više ne donose bitne odluke". U intervjuu za list ruski reditelj Nikita Mihalkov povodom odlikovanja koje mu je uručio patrijarh Porfirije: "Pitam se da li zaslužujem Orden Svetog Save.

NOVA - "Srbija gubi 74 miliona evra iz fondova EU zbog nemara", navodi list. "Od Picule ne očekujem hvalospeve o Vučiću", kaže Vladimir Međak iz Evropskog pokreta u Srbiji.

POLITIKA - "Srbija evropski primer 'nove neutralnosti'", navodi list. Novi predsednik Dveri Ivan Kostić za list kaže "Ostajemo dosledni opozicionoj borbi". O najavama rekonstrukcije Vlade u tekstu "Ko ispada iz špila kad Vučević promeša karte".

SRPSKI TELEGRAF - List piše o Skaj aplikaciji koju su za dopisivanje koristili brojni kriminalci.

Teme