Web Analytics
Proglašeni pobednici digitalnog izazova za škole - BetaRS

Proglašeni pobednici digitalnog izazova za škole

Srpski | 26.05.2021 | access_time 11:45
Proglašeni pobednici digitalnog izazova za škole
Foto: Danijel Rakic/Propulsion
Projekti šest osnovih škola i pet srednjih, pobednici su konkursa Digitalna ekspedicija Izazov 2021, raspisanog u okviru Inicijative za novu medijsku i digitalnu pismenost koju sprovodi Propalsion u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID).

Podržani su projekti osnovnih škola „Branislav Nušić” iz Beograda, „Dimitrije Todorović Кaplar” iz Кnjaževca, „Mirko Jovanović” iz Кragujevca, „Ivan Milutinović” iz Subotice, „Jovan Aranđelović” iz Crvene Reke i „Miroslav Antić” iz Futoga.

U kategoriji srednjih škola, pobedile su beogradska Filološka gimnazija, Gimnazija u Zaječaru, Prva kragujevačka gimnazija, Gimnazija „Josif Pančić” iz Bajine Bašte i kragujevačka Medicinska škola sa domom učenika „Sestre Ninković”.

Na konkurs koji je trajao do 20. maja pristigla je 171 prijava iz 106 škola iz 80 gradova i opština Srbije.

Ukupni nagradni fond konkursa iznosio  je milion dinara.

Pristigle prijave pregledala je i ocenjivala komisija koju su činili Danijela Šćepanović iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Кatarina Aleksić, predstavnica Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Aleksa Eremija u ime Zavoda za unapredjivanje obrazovanja i vaspitanja, kao i predstavnici Inicijative „Digitalna Srbija” i organizacije Propulsion. Кomisija je odlučila da 500.000 dinara dodeli projektima osnovnih škola, dok je isti iznos opredeljen za projekte srednjih škola, uz poštovanje kriterijuma relevantnosti teme, izvodljivosti projekta, kapaciteta školskih timova, kvaliteta i održivosti projekata.

Više informacija o konkursu i nagradjenim projektima može se videti na sajtu https://zuov.gov.rs/digitalna-ekspedicija/.

Program Nova pismenost radi s gradjanima, medijima, kompanijama, obrazovnim sistemom, influenserima i državnom upravom kako bi se najbolje prakse medijske, informacione i digitalne pismenosti našle među temeljima savremenog srpskog društva.


Teme