Web Analytics
MUP: Radnici N1 mogli neometano da ulaze u zgradu - BetaRS

MUP: Radnici N1 mogli neometano da ulaze u zgradu

Politika | 31.05.2023 | access_time 15:10
MUP: Radnici N1 mogli neometano da ulaze u zgradu
FOTO: MILOS MISKOV

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) odgovorilo je na pitanja portala Nova.rs zbog čega nisu intervenisali povodom okupljanja nekoliko desetina ljudi ispred televizije N1 koji su u utorak uveče ometali rad zaposlenih na pomenutoj televiziji.

U odgovoru su naveli da je ispred objekta medijske kuće N1 u Omladinskih brigada održano javno okupljanje u organizaciji udruženja 'Dostojni Srbije', da se tokom okupljanja ispred ulaza u objekat nalazilo oko 40 lica, od kojih se njih četvoro obraćalo preko instaliranog ozvučenja, ali da su "zaposleni mogli nesmetano da ulaze i izlaze iz objekta".

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova naveli su i da je na sistem 192 bilo poziva od strane građana koji su prijavljivali da se ispred objekta nalaze nepoznata lica i da se zaposleni osećaju nesigurno i boje da izađu.

"Radnicima obezbeđenja na ulazu je preneto da se javno okupljanje prati i da nema narušavanja javnog reda i mira. Napominjemo da je postupanje radnika obezbeđenja detaljno regulisano odredbama Zakona o privatnom obezbeđenju. Na okolnosti javnog okupljanja izvršena je konsultacija sa zamenikom tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koji je izneo stav da se VJT u Beogradu dostavi izveštaj na dalju nadležnost", naveli su iz MUP za Novu.rs.

Kako je objavio portal, MUP Srbije nije odgovorio na pitanje zbog čega nisu udaljili okupljene iako je reč o privatnom posedu već su na to odgovorili da je za eventualno ometanje privatnog poseda potrebno da se podnese tužba nadležnom sudu.

Teme