Web Analytics
Vučić: Proći će neko vreme dok opozcija shvati da se razgovorima rešavaju problemi - BetaRS

Vučić: Proći će neko vreme dok opozcija shvati da se razgovorima rešavaju problemi

Politika | 04.06.2023 | access_time 14:15
Vučić: Proći će neko vreme dok opozcija shvati da se razgovorima rešavaju problemi
prt.scr rts

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas ocenio da će "proći neko vreme" dok deo opozicije shvati da je potrebno da se razgovorima a ne protestima rešavaju problemi, te ponovi da je on uvek otvoren za razgovore.

"Uvek sam otvoren za razgovore iako znam da ih niko ne želi zato što se uzdaju u čudo da će na silu da preuzmu vlast a što se neće dogoditi", rekao je Vučić komentarišući proteste "Srbija protiv nasilja".

Prema njegovim rečima, dok deo opozicije okupljene oko tog protesta shvati da je potrebno da se razgovora, "proći će neko vreme".

"Spreman sam za razgovore, moja vrata su uvek otvorena", rekao je Vučić, prilikom obeležavanja Dana ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije u Beogradu.

Kazao je i da sada "oni (opozicija) i ne smeju da razgovaraju".

"Ako bi neko od njih i došao da razgovora ostali bi rekli: "ha, vidi izdaja, upropastio je proteste a zamalo nam je falilo da ga srušimo", kazao je Vučić.


Vučić: Pelazna vlada je Boškova maštarija, uz beogradske i drugi izbori, moguće dizanje cenzusa

Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je danas da je prelazna vlada "maštarija Boška (Obradovića) i ostalih tako da po deseti put kaže da je neće biti", navodeći da sa opozicijom može da se dogovori da se cenzus vrati na pet odsto.
"Dok sam ja predsednik prelazne vlade neće biti jer ne bi bila vlada Srbije već interesnih grupa - tajkuna, kriminalaca i stranaca. Ja sam taj koji daje mandat za sastav vlade i prelazne neće biti", rekao je Vučić, na obeležavanju Dana ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

Komentarišući zahteve da se održe vanredni beogradski izbori, on je rekao da - može ali da će "uz njih dobiti" i druge izbore.

"Moj duh neće slomiti time što mi prete ubistvom. Ajde, obavite to već jednom, olakšajte mi", rekao je Vučić.

On naveo da se opozicija žalila kad je cenzus smanjen sa pet na tri posto i poručio "možemo da se dogovorimo da se vrati taj raniji cenzus i propiše od sedam za koalicije, pravi evropski model".

Vučić:Moj posao je da trpim pretnje smrću, čak i ovakve sa mojom lutkom na protestu

Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je da je njegov posao da trpi čak i "ogoljene pretnje smrću", navodeći da je na jučerašnjem protestu "Srbija protiv nasilja" "nošena lutka obešenog predsednika".
"Moj posao je da trpim takve svinjarije i gadosti jer sam presednik države. Ne znam da li se to goni po službenoj dužnosti", rekao je Vučić svečanosti u Palati Srbije, povodom Dana ministarstva untrašnjih poslova i Dana policije.

On je rekao da ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić zna da svakodnevno dobija pretnje smrću, "preko dvesta direktnih pretnji smrću je na moj račun".

Govoreći o radu policije, najavio je da "imati značajno povećanje plata pre kraja godine i da će svojim autoritetom pomoći daljem njenom napredovanju".

"Policija je sve opremljenija i biće još bolje. Uskoro dobijamo helihopter ruske prozvodnje, Kamov, drugi takav za gašenje požara", rekao je Vučić.

Teme