Web Analytics
Pupovac i Žigmanov sutra u Vukovaru, kasnije na fudbalskoj utakmici reprezentacija manjina - BetaRS

Pupovac i Žigmanov sutra u Vukovaru, kasnije na fudbalskoj utakmici reprezentacija manjina

Politika | 16.06.2023 | access_time 18:20
Pupovac i Žigmanov sutra u Vukovaru, kasnije na fudbalskoj utakmici reprezentacija manjina

Lideri Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji, Milorad Pupovac i Tomislav Žigmanov, sastaće se sutra u Vukovaru, sa ciljem unapređenja prava manjina u dve države i hrvatsko-srpskih odnosa.

Pupovac, predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), i Žigmanov, lider Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, kasnije će prisustvovati fudbalskoj utakmici reprezentacija Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji, u Bijelom Brdu kod Vukovara, saopštilo je Srpsko narodno veće u Hrvatskoj.

Na sastanku Pupovca i Žigmanova, koji je i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Srbije, biće i predsednica Hrvatskog nacionalnog veća u Srbiji Jasna Vojnić i predsednik Zajedničkog veća opština Vukovar Dejan Drakulić.

Posle sastanka u Srpskom domu u Vukovaru, oni će govoriti na konferenciji za novinare o aktuelnim prilikama u srpsko-hrvatskim odnosima.

Utakmica reprezentacija Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji počeće u 17.30 na stadionu Bjelobrdskog sportskog kluba (BSK), gde će biti i predstavnici manjinskih organizacija i stranaka u dve zemlje, ali i ministri u srpskoj i hrvatskoj vladi.

Uz Pupovca, Žigmanova, Vojnić i Drakulića, četvrtu utakmicu fudbalskih reprezentacija Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije gledaće i potpredsednica Vlade Hrvatske Anja Šimpraga, predstavnica srpske manjine, kao i ministri sporta u vladama Hrvatske i Srbije, Nikolina Brnjac i Zoran Gajić.

Oni će održati zajednički sastanak uoči početka utakmice, navodi Srpsko narodno veće u Hrvatskoj.

Teme