Web Analytics
Festival hrane i vina u subotu u Beogradu - BetaRS

Festival hrane i vina u subotu u Beogradu

Ekonomija | 26.06.2023 | access_time 16:45
Festival hrane i vina u subotu u Beogradu
Festival hrane i vina biće u subotu, 1. jula, priređen u Beogradu, a učestvovaće više od 100 proizvođača, najavljeno je danas.

To je peti "Good and wine festival" koji se održava na "Sava promenadi" pod sloganom "Mesto dobrih ukusa", a organizator je Centar Spektar uz podršku Ministarstva turizma i omladine.

Promovisaće se proizvodnja tradicionalne hrane i vina, a okupiće se i velike kompanije i mali proizvođači autentičnih proizvoda.

Ulaz na Festival hrane i vina biće besplatan, a radno vreme od 14 do 23 časa. Na festivalu će biti i kulturno-umetničkog i zabavnog programa.
Festival hrane i vina u subotu u Beogradu
Savetnica u Ministarstvu turizma i omladine Danijela Vićentijević je rekla novinarima da kvalitetna i tradicionalna hrana, vino i druga pića privlače turiste u Srbiju.

"Od 53 proizvoda zaštićenog geografskog porekla, 47 su poljoprivredni i ovo je šansa ne samo za turizam, već i za poljoprivredu da se umreže i zajednički plasiraju ponudu na tržištu", istakla je ona.
Dodala je da je sve više malih vinarija u Srbiji koje svoja vina prodaju i u regionu s ambicijom i za svetsko tržište.
Direktor firme "Zlatiborski eko agrar" Marko Marić je rekao da Opština Čajetina podstiče razvoj poljopoprivrede u tom stočarskom kraju, što daje dobre rezultate.
Festival hrane i vina u subotu u Beogradu

On najavio da će na Festivalu hrane i pića učestvovati šest izlagača iz zlatiborskog kraja.

"Među izlagačima će biti i Mlekara Zlatka koja je jedina u Srbiji dobila sertifikat da proizvodi organsko mleko", rekao je Marić.

Ceo video materijal možete preuzeti OVDE:

Teme