Web Analytics
SRS: Ne zaboravljamo zločin 'Oluje', samo žrtve imaju pravo da oproste - BetaRS

SRS: Ne zaboravljamo zločin 'Oluje', samo žrtve imaju pravo da oproste

Politika | 04.08.2023 | access_time 12:55
SRS: Ne zaboravljamo zločin 'Oluje', samo žrtve imaju pravo da oproste
FOTO: MILOŠ MIŠKOV

Srpska radikalna stranka (SRS) je danas saopštila da se ne sme zaboraviti zločin počinjen nad srpskim narodom u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji "Oluja" i da "samo žrtve imaju pravo da oproste".

"Mi srpski radikali svake godine smo prisutni na parastoru srpskim žrtvama u zločinačkoj, ustaškoj akciji 'Oluja'. Dolazili smo i kad su tu bile samo familije prognanih i pobijenih, kada nije bilo nikoga od predstavnika vlasti. Nastavili smo, naravno, da dolazimo i kad dolaze predstavnici vlasti, to nam nije smetalo, naprotiv", izjavila je Vjerica Radeta, posle parastosa u Crkvi Svetog Marka u Beogradu.

Ona je rekla da radikale raduje što, ovih deset godina, "vlasti u obe srpske države - državi Srbiji i Republici Srpskoj vode računa o obelažavanju ovog tragičnog dana".

"Danas su zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj i predsednik stranke za Republiku Srpsku Dragan Đurđević u Prijerodu, kao što smo svake godine na tom veličanstvenom, tužnom, dostojanstvenom događaju", rekla je Radeta, govoreći o Danu sećanja na sve stradale i prognane Srbe u "Oluji".

Kako je navela, "danas su ovde, takođe, aktivisti SRS iz Gradskog odbora i predstavnici SRS za Republiku Srpsku Krajinu (RSK)", dodajući da radikali "jedini u Srbiji vode računa o RSK".

"Naš stav je da to što se desilo u 'Oluji', taj stravični, ustaški zločin nikada, ni jedan Srbin ne sme da zaboravi i nikada ni jedan Srbin ne sme oprostiti. Zaboraviti valjda ne možemo, a na oprost nemamo pravo, jer na oprost imaju pravo samo žrtve", rekla je Radeta.



Teme