Web Analytics
Sekretarijat: Na sve strane šteta od nevremena u Beogradu, poremećeno i snabdevanje vodom - BetaRS

Sekretarijat: Na sve strane šteta od nevremena u Beogradu, poremećeno i snabdevanje vodom

Društvo | 05.08.2023 | access_time 21:20
Sekretarijat: Na sve strane šteta od nevremena u Beogradu, poremećeno i snabdevanje vodom
Gradski Sekretarijat Beograda za poslove odbrane, vanredne situacije i koordinaciju saopštio je da je popodnevno nevreme pogodilo veći broj trafostanica distribucije, kao i trafostanica 35 kilovata, posebno sa teritorije Čukarice, Bežaniijske kose i Novog Beograda.

"Usled toga je ugrožen sistem vodosnabdevanja grada jer je jedan broj bunara ostao bez napajanja. To znači da su ugroženi potrošači na levoj obali Save, a posebno građani u višespratnicama", navodi se u saopštenju koje je preneo Beoinfo.

"Oluja je bila najavljena, tako da su danas po nalogu gradonačelnika svi u pojačanom stepenu angažovanja i rade na otklanjanju kvarova", kaže Sekretarijat.

Deo broj linija gradskog prevoza je izmenjen zbog posledica nevremena, bio je zastoj na linijama 23 i 53 jer je palo drvo u Ulici Kneza Višeslava, drvo je palo i u Ulici Milentija Popovića, grom je udario podstanicu u Milentija Popovića, te nisu išli tramvaji i trolejbusi, navodi se u saopštenju.

Navodi se da je linija trolejbusa 41 imala zastoj zbog problema u Paunovoj ulici, a bil je i teškoća s linijama 12 i 13 u Požeškoj ulici.

Zbog velikog broja stabala koja su pala u Zemunu, Vrtlarskoj i Ulica Rade Кončara bio je problem na linijama 17, 45, 73, 18, 45, 81, 85, 88, 612, 704, 706, 707.

Zbog pada stabala u Sarajevskoj ulici bilo je problema na linijama 52, 53, 56.

Na Starom novosadskom putu pao je jedan krov, te je preusmeren saobraćaj dok ekipe rade na otklanjanju problema, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je veliki problem izazvao i pad dela krovne kontrukcije i fasade u Ulici Milana Uzelca.

Na više mesta u Beogradu ima problema s "bujičnim potocima", naveo je Seketarijat.

Radnici JKP "Zelenilo Beograd" imali su 140 intervencija za dva sata, a "Gradska čistoća" pomaže "Beogradskom vodovodu i kanalizaciji" i "Gradskom zelenilu" u uklanjanju granja i oslobađanju slivnika.

Na više mesta su ošćtećene fasade i vozila.

Sekretarijat navodi da je za sada obim padavina u pojedinim delovima grada više od 50 litara za manje od jednog sata, a očekuje se da, po najvama RHMZ-a, oluja potraje do kasnih večernjih sati, kao i sutra, ali će biti blaža.

Teme