Web Analytics
Milica Đurđević Stamenkovski ponovo izabrana za predsednicu Zavetnika - BetaRS

Milica Đurđević Stamenkovski ponovo izabrana za predsednicu Zavetnika

Politika | 18.09.2023 | access_time 10:40
Milica Đurđević Stamenkovski ponovo izabrana za predsednicu Zavetnika
Foto: Beta/Amir Hamzagić

Milica Đurđević Stamenkovski ponovo je izabrana za predsednicu stranke Zavetnici, saopštila je danas ta stranka.

Đurđević Stamenkovski je na Kongresu te stranke, održanom u nedelju u MTS dvorani u Beogradu, pozvala je na nacionalno okupljanje, navodeći da je reč o "državotvornom bloku u kome ima mesta za sve one koji brinu o suverenitetu države i identitetu naroda".

"Srbiji nije potreban 'DOS 2', već nacionalno okupljanje. Samo državotvorne snage mogu da dovedu do preko potrebnih promena, i zato vas pozivam da odavde podignemo barjak nacionalnog okupljanja", kazala je Đurđević Stamenkovski.

Ona je navela da je zadatak državotvornih snaga da ponude drugačiju politiku od aktuelne vlasti, naročito kada je u pitanju Kosovo i Metohija i odnos prema domaćoj privredi i selu.

Đurđević Stamenkovski je dodala da nacionalno okupljanje nije sabiranje oko lidera i pojedinaca, već oko ideje i programa.

Na Kongresu stranke Zavetnici izglasani su i članovi Glavnog odbora, Predsedništva, Generalni sekretar, a za predsednika Političkog saveta izbran je profesor doktor Dušan Proroković.

Milica Đurđević Stamenkovski ponovo izabrana za predsednicu Zavetnika
Foto: Beta/AMIR HAMZAGIC

Okupljenima su se, pored članova rukovodstva stranke, obratili i predsednik pokreta Dveri Boško Obradović, zamenik predsednika Pokreta obnove Kraljevine Srbije Dušan Radosavljević i potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije Predrag Marsenić, dodaje se u saopštenju.

Teme