Web Analytics
Prvanović: Nastup Vučića na Pinku zloupotreba položaja, 'funkcionerska kampanja' - BetaRS

Prvanović: Nastup Vučića na Pinku zloupotreba položaja, 'funkcionerska kampanja'

Politika | 18.11.2023 | access_time 15:00
Prvanović: Nastup Vučića na Pinku zloupotreba položaja, 'funkcionerska kampanja'
Foto: Beta/Screenshot/YouTube

Član Nadzornog odbora za izbornu kampanju Slobodan Prvanović ocenio je da je današnji nastup predsednika Srbije Aleksandra Vučića na TV Pink bio zloupotreba položaja i pozvao Nadzorni odbor da od Vrhovnog javnog tužilaštva traži da pokrene postupak radi ustanovljavanja krivične odgovornosti šefa države.

Prvanović je Odboru uputio mejl u kojem je naveo da je Vučić u emisiji najavljen kao Predsednik Republike i da se "bavio političkom agitacijom koja se oslanja na ordinarno vređanje političkih neistomišljenika", kao i da je "politički agitovao u korist jedne političke opcije govoreći u prvom licu množine".

Dodao je da je na kraju intervjua predsednik Srbije završio "političkim sloganom jedne od izbornih lista".

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napadao je, na političkoj osnovi, pojedine učesnike u izbornom procesu, ugrožavajući njihov integritet i lično dostojanstvo, a što je tačno ono što je Odbor osudio u našem drugom saopštenju", ukazao je Prvanović.

Po njegovim rečima, Vučić je "aktivno narušavao jedinstvo građana Srbije", "direktno deleći narod" i u svojoj političkoj kampanji bavio se pitanjima koja nemaju nikakve veze sa ovlašćenjima Predsednika Republike.

Prvanović je kazao da Odbor treba da osudi takvo postupanje predsednika Srbije i da od njega traži da se uzdrži od takvog ponašanja, a potrebno je zatražiti i od Agencije za sprečavanje korupcije da zauzme stav povodom tog događaja.

Teme