Web Analytics
Obradović (Srbija protiv nasilja): Miketić se povlači iz kampanje, biće odlučeno da li i sa liste - BetaRS

Obradović (Srbija protiv nasilja): Miketić se povlači iz kampanje, biće odlučeno da li i sa liste

Politika | 01.12.2023 | access_time 13:45
Obradović (Srbija protiv nasilja): Miketić se povlači iz kampanje, biće odlučeno da li i sa liste
Foto: Beta

Kandidat za gradonačelnika Beograda liste Srbija protiv nasilja Vladimir Obradović izjavio je danas da se kandidat za odbornika te liste Đorđe Miketić, nakon što je objavljen njegov privatni eksplicitni video snimak, povukao iz izborne kampanje, a da će tek biti odlučeno da li će ostati na toj izbornoj listi.

"Miketić se povukao iz kampanje da ona ne bi bila obojena tim tabloidnim naslovima", rekao je Obradović novinarima na Trgu Republike u Beogradu.

On je ocenio da je slučaj Miketić i objavljivanja tog video snimka "primer kako se vlast obračunava sa političkim neistomišljenicima".

"Zalaze u njihov privatni život, baveći se onim što je daleko od izborne kampanje", kazao je Obradović.

Nosilac liste Dobrica Veselinović ocenio je da će Miketić uraditi ono što je najbolje za koaliciju Srbija protiv nasilja.

"To je lični čin gospodina Miketića. Mislim da će pokazati veliku odgovornost", rekao je Veselinović.

Dodao je da je korišćenje nečijeg žvota u političke svrhe za listu Srbija protiv nasilja neprihvatljivo, kao i da je u pitanju zloupotreba.

Kandidat za gradonačelnika Vladimir Obradović govorio je i o Trgu Republike, gde je ta koalicija organizovala razgovor sa građanima, navodeći da taj trg oslikava kako Srpska napredna stranka (SNS) zamišlja grad.

Naveo je da je sve na Trgu betonirano, da gotovo uopšte nema zelenila i podsetio na primer granitnih kocki koje su morale da budu preslagane samo nekoliko dana nakon što su postavljene.

"Tako je sve što rade - preskupo, netransparentno i kratko traje", ocenio je Obradović.

Dodao je da će se lista Srbija protiv nasilja, ukoliko dođe na vlast, truditi da "odbetonira Beograd", kao i da u grad vrate što više zelenila.

Nosilac liste Dobrica Veselinović, govoreći o kontroli izbora, kazao je da ta lista već sarađuje sa kontrolorima sa kojima su sarađivali i na prethodnim izborima.

"Pokrićemo sva biračka mesta i sprečiti sve moguće zloupotrebe", rekao je on.

Veselinović je apelovao na građane da ih ne obeshrabre navodi da će stotine hiljada ljudi iz ostatka Srbije i Republike Srpske na dan izbora, navodeći da je to nemoguće.

Ceo video materijal dostupan OVDE.

Teme