Web Analytics
Obradović: Nova gradska uprava će ponovo uvesti 13. penziju - BetaRS

Obradović: Nova gradska uprava će ponovo uvesti 13. penziju

Politika | 05.12.2023 | access_time 09:30
Obradović: Nova gradska uprava će ponovo uvesti 13. penziju
Foto: Beta/EMIL VAS

Kandidat koalicije "Srbija protiv nasilja" za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović rekao je da će posle smene aktuelne vlasti nova gradska uprava ponovo uvesti 13. penziju "koja je ukinuta kada je Srpska napredna stranka (SNS) došla na vlast".

Obradović je u pisanoj izjavi naveo da su starije generacije temelj društva, čiji je doprinos nezamenljiv.

"Posvećujemo se podršci starijim sugrađanima pružanjem osnovnih usluga i osnivanjem centara za pomoć osobama koje pate od demencije, pri svakoj opštini, kako bi im se omogućilo adekvatno zbrinjavanje i podrška", rekao je on.

Dodao je da se "Srbija protiv nasilja" zalaže za inkluzivno društvo u kojem svaki građanin, bez obzira na godine, može dostojanstveno i kvalitetno da živi.

"Politika poslednje decenije i SNS je takva da su našim najstarijim sugrađanima bespravno umanjene penzije i one će po smeni ove vlasti i formiranju nove vlade biti vraćene. Iznos koji će se vratiti se može obračunati na internet stranici Stranke slobode i pravde (ssp.rs)", rekao je Obradović.

Obradović je ocenio da "svako ko  oseća odgovornost za Beograđane i Beograd", neće glasati da Aleksandra Čamagić ponovo bude postavljena na poziciju gradskog sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu.

"Kao član Privremenog organa ću jasno ukazati da se njenim postavljenjem kompromituje celokupna gradska uprava. To za Beograd nimalo nije dobro i zato ću glasati protiv njenog postavljenja", naveo je Obradović u saopštenju.

Ocenio je da kadrovima koji su "kompromitovani aferama o zloupotrebi javnog novca" nema mesta u vršenju javnih funkcija dokle god se svi navodi pred istražnim i pravosudim organima ne razreše.

Teme