Web Analytics
Vučić očekuje da nova Vlada bude formirana do marta - BetaRS

Vučić očekuje da nova Vlada bude formirana do marta

Politika | 13.01.2024 | access_time 13:45
Vučić očekuje da nova Vlada bude formirana do marta
prt.scr instagram, com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će naredne nedelje predstaviti veliki plan o razvoju Srbije i da se nada da će Vlada Srbije biti formirana do marta.


Vučić je dodao da je na svaku priču opozicije o krađi izbora i fantomskim biračima odgovoreno, te da je svaki birač morao da dođe na biračko mesto, da bude upisan u birački spisak.

"Već sledeće nedelje mi predstavljamo plan za budućnost, svojevrsni nju-dil ili Maršalov plan za Srbiju i za nas kreće veliki posao. Od juče teku rokovi za dodelu mandata, pa onda imamo mesec dana za konstituisanje skupštine, vlada treba da bude formirana do maja a ja se nadam da će biti najkasnije u martu", rekao je Vučić.

On je istakao da se nije čuo ni sa kim iz OEBS ili ODIHR, te da će kada njihov konačni izveštaj o izborima bude stigao, posao vlade biti da primeni te preporuke.

Kada je reč o beogradskim izborima, kaže da se danas ili sutra očekuju konačni rezultati, i da će o budućoj gradskoj vlasti sa ostalim strankama pregovarati Miloš Vučević i Aleksandar Šapić.Vučić: Na području Srbije pojačano dejstvo raznih obaveštajnih agencija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema sumnje da je na području Srbije pojačano prisustvo i dejstvo raznih obaveštajnih i svih drugih agencija iz inostrastva.

"To je sasvim razumljivo, jer se Srbija ne uklapa u kalupe poslušništva, podaništva, slobodarska je i nezavisna. Donosimo odluke u interesu naših građana, a ne na osnovu tuđih diktata", rekao je Vučić, prilikom obilaska Operativnog centra Vojnobezbenosne agencije (VBA).

On je rekao da dobro razume šta se dešava i čiji su interesi da Srbija bude "slomljena", navodeći da SAD i Turska brinu o albanskim "nelegalnim, kriminalnim strukturama".Vučić: Vojsci odmah 168 miliona evra za kupovinu domaćeg oružja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će ove godine biti najviše izdvojenog novca za naoružavanje vojske Srbije.

Vučić je nakon obilaska operativnog centra Vojnobezbednosne agencije rekao da će se 168 miliona evra odmah potrošiti na kupovinu oruđa i oružja iz Srbije, te da će to biti najpovoljnija kupovina, jer se kupuje od domaćih proizvođača.

Prema njegovim rečima, iz inostranstva je dobijena oprema koju je Srbija kupila još pre dve godine, a služi za ometanja neprijateljskih dronova i niskoletećih objekata.


Vučić: Pod patronatom SAD Kosovo pravi snažne, nelegalne oružane snage

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Kosovo formira izuzetno snažne snage i da time rukovodi Amerika, suprotno međunarodnom pravu i rezoluciji UN 1244, naglasivši da zbog toga Srbija mora da drastično osnaži svoju vojsku.

"Do 2027 planiraju da imaju 5.500 profesionalni vojnika u takozvanim Kosovskim bezbednosnim snagama i 20.000 u rezerevi", rekao je Vučić, prilikom obilaska Dežurnog operativnog centra Vojnobezbednosne agencije (VBA).

On je rekao da to nije dozvoljeno po međunarodnom pravu i odluci Ujedinjenih nacija ali ih to njih ne zanima "jer im se može". Precizirao je da najveću vojnu pomoć Kosovo dobija od SAD, Turske, Nemačke, Velike Britanije, ali i od susedne Hrvatske.

Prema njegim rečima, situacija nije laka jer je Srbija okružena NATO savezom, čije su snage razmeštene i u Bosni i Hercegovini koja nije njihova članica.

"Moramo imati snažnu vojsku jer bez toga ne možemo da postojimo kao država", naglasio je Vučić.

Vučić je izjavio da se daljim naoružavanjem takozvanih kosovskih bezbednostnih snaga, ruši međunarodni pravni poredak, a da je cilj da se, suprotno Rezoluciji, 1244 ne samo da se u potpunosti sa teritorije Kosova ukloni trag postojanja Srbije, već da se sa njega ukloni i sav preostali srpski narod.
Vučić je ocenio da izjave kosovskih zvaničnika govore da je njihov jedini cij da se uništi srpski narod, jer zna se ko ima pravo na duge cevi na Kosovu, a da će tamo i saobraćajci nositi duge cevi sa ciljem da se Srbi preplaše i da što pre napuste Kosovo.

Predsednik Srbije je rekao da će do 2027. godine Kosovo imati 350 borbenih vozila i biće opremljeno helikopterima, raketama, haubicama, letelicama i dronovima.

On je naveo šta je sve Kosovo kupilo od Turske, Nemačke i Hvatske, a šta prema saznanjima obaveštajnih službi još planira da kupi, pre svega od Turske.

Vučić je novinarima pročitao izvode iz rezolucije 1244 naglašavajući šta je sve iz nje prekršeno.

Poručio je takođe da je srpska vojska jača od svih izazivača i da nema razloga za brigu, nakon čega je najavio i šta sve Srbija planira da kupi od oružja i opreme, gotovo isključivo od domaćih proizvođača.

Teme