Web Analytics
Vučić: Pravosuđe je nezavisno, opozicija sprema haos u skupštini - BetaRS

Vučić: Pravosuđe je nezavisno, opozicija sprema haos u skupštini

Politika | 06.02.2024 | access_time 08:50
Vučić: Pravosuđe je nezavisno, opozicija sprema haos u skupštini
Foto: Beta/MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je oslobađajuća presuda za optužene za ubistvo Slavka Ćuruvije doneta pre svega na osnovu svedočenja Branke Prpe, da je prevasuđe nezavisno i da danas mnogi optužuju njega za tu presudu, iako on ne poznaje ni jednog sudiju koji je sudio u tom slučaju.

Komantarišući presudu na televiziji Hepi rekao je da je bio šokiran što ministarstvo pravde ćuti tri dana, ali da je i njima svejedno jer znaju da će za sve biti okrivljen Vučić.

Optužio je bivšu vlast da ništa nije uradila u istrazi, da je on tražio formiranje komisije i da krivci budu kažnjeni.

"Tužilaštvo i policija su svoj posao obavili. Pravosuđe je nezavisno, ne poznajem ni jednog od tih sudija. Doneli su oslobađajuću presudu jer je jedini svedok Branka Prpa rekla da to nisu ti ljudi", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije izjavio je tokom emisije da će poslanici opozicije na sutrašnjoj prvoj sednici pokušati da izazovu haos i probati da ubace neku dimnu bombu, ali da je to jedna "cirkuska predstava" koja će proći.

"Na našoj listi je Stojan Radenović jedan od 100 najboljih matemtičara na svetu, i sada, sutra će on da pokuša da predsedava skupštini, jedan divan čovek, ponos Srbije, a onda će da vam izađe jedan što nije mogao razred da završi u Trsteniku, da mu viče 'lopove, vrati mandate'. Zamislite tu tragediju da jedan nepismeni čovek koji je pljačkao po Trsteniku, lagao za Jovanjicu, a on će da kaže Stojanu Radenoviću da je lopov", rekao je Vučić na TV Hepi.

On je najavio da će opozicija izaći pred predsednički sto, da će da zvižde, a "ako im prođe probaće da ubace neku dimnu bombu kao Kurti".

"A najbolji je Zelenović koji je za bojkot a nema poslanika ni jednog, to je jedna cirkuska predstava, ali proći će i to. Svakog cirkusa tri dana dosta i radićemo normalno", rekao je Vučić.

On je dodao da time što čekaju izveštaj Evropskog parlamenta o izborima, opzicionari poručuju da Srbija nije slobodna i nezavisna.

Vučić je ocenio da nema nikog ko je za ponavljanje izbora a da nije direktni albanski lobista, da nije za priznanje nezavisnog Kosova, i da se ne zalaže za sankcije zbog Banjske.

Teme