Web Analytics
Gala Festivala fenjera Kineske medijske grupe - BetaRS

Gala Festivala fenjera Kineske medijske grupe

Zabava | 24.02.2024 | access_time 15:45
Gala Festivala fenjera Kineske medijske grupe
Gala Festivala fenjera Kineske medijske grupe (CMG), događaj koji se sastoji od muzike, plesova, kineske opere, akrobatskih predstava, skečeva i drugih vrsta programa danas uživo mogu da prate Kinezi širom sveta.

Emisije u tradicionalnom stilu pokazuju, kako navode organizatori, šarm kineske civilizacije.

U kreativnoj emisiji pod nazivom "Šareni oblaci jure mesec" kombinuju se kantonska opera, muzički instrumenti i balet, pesma i ples ispod meseca pokazuju ljubav između šarenih oblaka i vetra, dok hor sastavljen od učitelja i đaka iz provincije Junan pevanjem i čitanjem izražava lepotu drevnih kineskih stihova.

Kineski glumci i pevači su zajedno nastupili i izveli tradicionalnu operu. Ples "Cvetanje" inspirisan je cvetnim aranžmanom iz kineske dinastije Sung i govori o emociji Kineza. Komični dijalog "Dolazi radost" uz pratnju kineskih muzičkih instrumenata donosi gledaocima novi osećaj. Akrobatska predstava pokazuje veštinu i vitalnost proleća.

Gledaoci imaju priliku da u raznovrsnim pesmama na gali osete veru i nadu u bolji život, kao i lepe želje prema domovini.

Program vodi 13 voditelja koji zanimljivim komentarima i međusobnom interakcijom ulepšavaju galu Festivala fenjera Kineske medijske grupe, ističu organizatori.


Teme