Web Analytics
U Skupštini Srbije završene konsultacije poslaničkih grupa - BetaRS

U Skupštini Srbije završene konsultacije poslaničkih grupa

Politika | 13.03.2024 | access_time 13:35
U Skupštini Srbije završene konsultacije poslaničkih grupa
Foto: Beta/Miloš Miškov

U Skupštini Srbije završene su konsultacije poslaničkih grupa oko izbora potpredsednika Narodne skupštine, članova radnih tela i stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Nakon završenog sastanka niko od prisutnih poslanika nije želeo da daje izjave, a kako je agencija Beta nezvanično saznala postignut je načelni dogovor o broju potpredsednika i sastavu radnih tela.

Na sastanak su došli Marina Raguš i Milenko Jovanov iz Srpske napredne stranke, Ivica Dačić iz Socijalističke partije Srbije, Branimir Jovanović iz Socijaldemokratske partije Srbije, Elvira Kovač iz Saveza Vojvođanskih Mađara, Branko Pavlovic iz "Mi glas iz naroda", Stefan Krkobabić iz Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije-Solidarnost i pravda, Usame Zukorlić iz Stranke pravde i pomirenja.

Kako su ranije najavili, na konsultacijama se nisu pojavili predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" kao ni koalicije Nada, a nisu se pojavili ni članovi drugog dela liste "Mi glas iz naroda - Doktor Branimir Nestorovic".

Nastavak konstituitvne sednice zakazan je za ponedeljak 18. mart, i tada bi trebalo da bude izabran predsednik i rukovodstvo skupštine.

Teme