Web Analytics
Vučić: Nikad manje ubistava, nasilja, krivičnih dela, 'Oskar' je dobar za Srbiju - BetaRS

Vučić: Nikad manje ubistava, nasilja, krivičnih dela, 'Oskar' je dobar za Srbiju

Politika | 31.03.2024 | access_time 12:05
Vučić: Nikad manje ubistava, nasilja, krivičnih dela, 'Oskar' je dobar za Srbiju
prt.scr instagram/ buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u Srbiji nikad nije bilo manje nasilja, nikad manje ubistava i nikad manje krivičnih dela.


Odgovarajući na pitanja novinara na aerodromu u Batajnici, Vučić je ponovio da oni koji ga optužuju za saradnju sa mafijaškim klanovima "polaze od sebe" i pitao novinare kako zamišljaju da "jedan predsednik države ima vremena da se bavi kriminalnim poslovima".

Na pitanje da li treba ipak razjasniti ko je Oskar koji se u beleškama o skaj komunikaciji pominje kao svemogući funkcioner koji može pritiskom na sud, da reši probleme kriminalne grupe Darka Šarića, Vučić je odgovorio da se ponadao da je to on, jer kriminalci "Oskara nazivaju đubretom, smradom i bitangom koji im pravi probleme".

"O tom Oskaru pričaju sve najgore što će reći da je taj čovek dobar za ovu zemlju i ja sam se ponadao da sam to ja, a onda smo videli u tom istom da govore i o Vučiću i o Oskaru, što mi je bilo čudno... ali nije Oskar učestvovao u komunikaciji niti počinio neko krivično delo", rekao je Vučić, ali nije precizirao ni ko bi mogao biti Oskar, niti da li to treba istražiti.

Dodao je da se priča kako je neko puštao Šarića iz zatvora, a da je Šarić zapravo već deset godina u zatvoru, dok je pre toga bio slobodan kao ptica.

"Broj krivičnih dela u zemlji nikada manji, broj izvršenih ubistava nikada manji, nasilja nikada manje, ali treba i dodatno raditi na tom pitanju", rekao je Vučić.

On je ponovo odbacio tvrdnje da postoji plansko preseljenje glasača zbog lokalnih izbora, tvrdnjom da je Srbja jedna izborna jedinica, da svi glasaju po jednom kao i da se ne mogu ljudi preseljavati na svaka tri meseca.

Na pitanje da prokomentariše reči svog koalicionog partnera Milana Stamatovića da ko ima para može da preseljava ljude i tako osvaja lokalne izbore, Vučić je odgovorio optužbama na račun opozicije, ali konkretnog odgovora niti demantija Stamatovićeve tvrdnje nije bilo.


Vučić: Pred Vučevićevom vladom teški zadaci, sledi nabavka novog naoružanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su pred novim premijerom Milošem Vučevićem (jer očekuje da će dobiti podršku u Skupštini) i novom vladom veliki i teški zadaci.

"Mi smo u specifičnom položaju jer smo jedini u neutralnom vojnom statusu u ovom delu regiona. Uvek smo spremni da se zaštitimo, ali mi nikome ne pretimo", rekao je Vučić, prilikom obilaska pripadnika Vojske Srbije (VS) na vojnom aerodromu u Batajnici.

On je najavio nabavku novih lovačkih aviona kao i artiljerijskog oruđa, višecevnih raketnih bacača.

Vučić je rekao da se u vojsku ulaže više nego ikad ranije i najavio da će na poligonu, na Pešteru 20. aprila, biti prikazano dejstvo dronova domaće proizvodnje.

Vučić: Nikad manje ubistava, nasilja, krivičnih dela, 'Oskar' je dobar za Srbiju
prt.scr instagram/ buducnostsrbijeav

Mandatar Vučević je rekao da će vojska imati maksimalnu podršku i u novoj vladi, zajedno sa Vučićem, navodeći da je vojska garant opstanka suverene i nezavisne Srbije.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je takođe bio prisutan, rekao je da moćna Srbija predstavlja sigurnost i za Srbe u RS koja je "zagledana u Srbiju".

"Mi smo tamo zgurani u neku veštačku strukturu koja se zove Oružane snage Bosne i Hercegovine", rekao je Dodik.Vučić: Kurti želi da tuži Srbiju preko institucija Saveta Evrope

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kosovski premijer Aljbin Kurti preti Srbiji tužbom za genocid upravo sada, jer želi da koristi institucije Saveta Evrope (SE) i da preko njih pokreće tužbe protiv Srbije.

"To je deo masivnog plana za napade i pritisak na srpski narod i Srbiju. Izdržaćemo i pobedićemo", rekao je Vučić, prilikom obilaska jedinica na vojnom aerodromu u Batajnici.

On je naveo da su takvo ponašanje Kurtiju pre nekoliko dana omogućili izvestilac za Kosovo Dora Bakojani i zapadne zemlje davanjem preporuke da Kosovo uđe u SE.

Kako je Vučić rekao, Kurti je do sada čekao da neka druga zemlja podnese tužbu za genocid jer Kosovo nije priznato u Ujedinjenim nacijama i ne može da podnese tužbu pred Međunarodnim krivičnim sudom.

"To može neko drugi u njegovo ime, što je preteško političko pitanje", objasnio je Vučić, navodeći da Kurti umesto toga sada želi da iskoristi istitucije SE za podnošenje tužbe protiv Srbije.

 


Vučić: Idući put srušiti špijunski balon i utvrditi čiji je


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kad idući put u srpski vazudušni prostor uđe špijunski balon treba ga odmah srušiti da se utvrdi čiji je.


"Da li je bio balon ili veliki špijunski dron", pitao je Vučić pripadnike Vojske Srbije (VS), prilikom obilaska jedinica na vojnom aerodomu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, nakon čega mu je rečano da je bio balon.

"Brzo je napustio vazdušni prostor, čim prikupi podatke, ode", rekao je Vučić.

Vučić: Nikad manje ubistava, nasilja, krivičnih dela, 'Oskar' je dobar za Srbiju
prt.scr instagram/ buducnostsrbijeav

On je kazao i da "sledeći put kad se otkrije, treba dejstvovati i srušiti odmah na sve načine".

Ministarstvo odbrane saopštilo je juče da su radari iznad Valjeva otkrili nepoznatu letelicu.

Teme