Web Analytics
PSG: Podrška zaposlenima u Šestoj beogradskoj gimnaziji - BetaRS

PSG: Podrška zaposlenima u Šestoj beogradskoj gimnaziji

Politika | 02.04.2024 | access_time 09:45
PSG: Podrška zaposlenima u Šestoj beogradskoj gimnaziji
Foto: Wikipedia
Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je da pruža podršku zaposlenima i profesorima Šeste beogradske gimnazije koji su juče održali štrajk upozorenja sa jednim zahtevom – momentalnim razrešenjem direktora Radisava Milića.

PSG je u današnjem saopštenju naglasio da je Milić, nakon niza propusta, krenuo u odmazdu i pokrenuo dva disciplinska postupka protiv uzbunjivača profesora Uroša Tepavca koji ga je prijavio za zloupotrebe sredstava.

"Nedopustivo je da ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović godinu dana izbegava da postupi po zakonu i razreši funkcije Milića, s obzirom na to da Forum beogradskih gimnazija dve godine ukazuje na njegova nezakonita postupanja i da je gradska prosvetna inspekcija dala preporuku za njegovo razrešenje", rekao je predsednik Beogradskog odbora PSG Stefan Simić.

Istakao je da je Milić već dva puta gubio funkcije u školama zbog propusta u radu, a svega godinu dana od imenovanja na treću funkciju, ponovo je načinio prestup, jer je bez saglasnosti Agencije za sprečavanje korupcije zaposlio suprugu, člana školskog odbora i člana Srpske napredne stranke (SNS).

"Štrajk upozorenja ujedno je i skup podrške Urošu Tepavcu protiv koga su pokrenuti disciplinski postupci po pritužbi funkcionera škole, a ne roditelja", naglasio je Simić.

"Obrazovanje nam se urušava i to se može videti na svakom koraku. PSG se zalaže da obrazovni sistem bude oslobođen od partijskih kadrova koji ne rade za dobrobit dece", zaključio je Simić u saopštenju.

Teme