Web Analytics
Lazović (ZLF): Ne znamo šta će biti finalna odluka o bojkotu, nema lakog izbora - BetaRS

Lazović (ZLF): Ne znamo šta će biti finalna odluka o bojkotu, nema lakog izbora

Politika | 11.04.2024 | access_time 14:30
Lazović (ZLF): Ne znamo šta će biti finalna odluka o bojkotu, nema lakog izbora
Foto: Beta/MILAN OBRADOVIC

Kopredsednik stranke Zeleno-levi front (ZLF) Radomir Lazović izjavio je danas da opozicija još uvek ne zna šta će biti finalna odluka po pitanju bojkota novih beogradskih izbora, raspisanih za 2. jul, ali ocenio da bi odustajanje od izbornog procesa bilo štetno po društvo u Srbiji.

"Ovde nema lakog izbora, niko od nas ne želi bojkot, niko ne želi da odustaje od demokratskih procesa, izražavamo veliku zabrinutost da su ti procesi ono što je fer i pošteno. Vidite da se i ja ne izjašnjavam šta mislim, težak izbor je pred nama, od njih tražimo podršku i da se bave unapređenjem uslova, mi se borimo za te izbore, ne znamo šta će biti finalna odluka", rekao je Lazović za televiziju N1.

Prema njegovim rečima, tu "nema dobrog odgovora" za srpsko društvo.

"U svakom slučaju, to je korak nazad. Deluje da su se desile ogromne izborne manipulacije, a odustajanje od izbornog procesa je nešto što bi bilo štetno po naše društvo", naveo je Lazović i uputio novi apel vlastima da se nađe rešenje i da ispune zahteve opozicije.

Lazović, koji zajedno sa više predstavnika koalicije "Srbija protiv nasilja" boravi u Berlinu, gde u Bundestagu govore o postizbornoj krizi u Srbiji, kazao je da mu se čini da opozicija ima podršku svih grupacija u nemačkom parlamentu, kao što je to nedavno bilo i u Evropskom parlamentu.

"Vučić gubi podršku koju je imao, jasno je da se u Srbiji moraju sprovesti demokratske promene. Na obraćanju Bundestagu koje je završeno nešto pre sastanka u Beogradu, upoznali smo kolege sa najnovijim dešavanjima, sa svime što su moje kolege govorile, da je ispunjavanje ODIHR preporuka neophodno, da naša vlast odbija to da učini. Ovi pregovori se vode, ne o kljulnim ODIHR preporukama, nego o onima koje vlada bira da bi sebe predstavila kao nekog ko želi da ispunjava preporuke", ocenio je on.

Teme