Web Analytics
Aleksić: Do petka odluka o izlasku na beogradske izbore - BetaRS

Aleksić: Do petka odluka o izlasku na beogradske izbore

Politika | 16.04.2024 | access_time 18:45
Aleksić: Do petka odluka o izlasku na beogradske izbore
Foto: Beta/MILAN ILIC

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić izjavio je danas da će koalicija "Srbija protiv nasilja" do petka doneti odluku o izlasku na nove beogradske izbore 2. juna.

"Nemamo šta više da čekamo. Ako odlučimo da idemo na izbore, ostalo je još 45 dana. Ako nećemo - nastavljamo našu borbu za izborne uslove, za neke buduće izbore, nećemo odustati od toga", rekao je Aleksić za Radio-televiziju Vojvodine.

Govoreći o sutrašnjem nastavku dijaloga sa vlastima o izbornim uslovima, on je podsetio da je predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla da je spremna da ispuni sve osim spajanja beogradskih i lokalnih izbora.

"Hajde da vidimo da li će da kaže da će za te izbore 2. juna izmeniti taj zakon da ljudi koji su promenili prebivalište u zadnjih 12 meseci ne mogu da glasaju na novom, već na starom biralištu", dodao je Aleksić.

Formiranje komisije za reviziju biračkog spiska i izmena zakona koji se odnosi na glasanje nakon promene prebivališta, prema njegovim rečima, svakako bi bio važan i pozitivan pomak.

"Obe stvari su vrlo važne. Jedna se tiče migracija, druga revizije biračkog spiska. Ali, mislim da ćemo već sutra na sastanku znati da li je to realno ili nije, pa ćemo na osnovu toga doneti odluku u naredna dva dana. Verujem da ćemo do petka saopštiti tu odluku", kazao je Aleksić.

Upitan na koje izbore se odnosi bojkot, Aleksić je kazao da je trenutno reč samo o izborima 2. juna - novim beogradskim.

"U ovom trenutku su na stolu samo izbori 2. juna u Beogradu, ako je sve ovo što kaže predsednica Skupštine tačno i njihov definitivni konačni stav. Ona govori samo o izborima 2. juna", rekao je predsednik Narodnog pokreta Srbije.

Teme