Web Analytics
Mitrović (SSP): Izlazak na izbore pod nepromenjenim uslovima - priznanje izbornih krađa - BetaRS

Mitrović (SSP): Izlazak na izbore pod nepromenjenim uslovima - priznanje izbornih krađa

Politika | 20.04.2024 | access_time 11:00
Mitrović (SSP): Izlazak na izbore pod nepromenjenim uslovima - priznanje izbornih krađa
Foto: Beta/Emil Vas
Generalni sekretar Stranke slobode i pravde (SSP) Peđa Mitrović ocenio je da izlazak na izbore pod nepromenjenim izbornim uslovima znači "priznanje ne samo prošle izborne krađe, nego i svake sledeće koja će se desiti".

"Izlazak na beogradske izbore bez popravljanja izbornih uslova ruši celu borbu za spas demokratije u Srbiji. I zato je neizlazak na izbore 2. juna naša obaveza i nastavak borbe za bolje uslove", naveo je Mitrović u saopštenju.

Učestvovanjem na izborima, kako je ocenio, daje se "legitimitet većini koju beograđani ne žele".

Mitrović je dodao da stranke demokratske opcije ne smeju da zaborave da je neizlazak na beogradske izbore "nerešiv problem vlasti", jer, kako je naveo, većina Beograđana želi promene.

"Većina Beograđana misli da je grad u lošem stanju, većina Beograđana misli da je za to odgovoran SNS i većina Beograđana misli da su izbori pokradeni. SNS vrlo dobro zna da u Beogradu nema legitimitet dokle god sa SPS-om nema samostalno većinu od 56 odbornika, što će zasigurno na pokradenim beogradskim izborima imati", ocenio je generalni sekretar SSP.

Ocenio je da upravo zato što "nemaju nikakav legitimitet i upravo zato što u javnosti dominira percepcija da SNS pokušava krađom i kupovinom da formira vlast", neizlazak na izbore je najubojitije oružje političke borbe opozicije za očuvanje demokratije.

"Neizlazak je direktan i snažan pritisak za bolje izborne uslove i za poštene izbore. Ne smemo ispustiti iz vida da je pretnja bojkotom SNS već naterala na nekoliko iznuđenih poteza, poput odlaganja blic izbora koje su planirali da održe 28. aprila. Zato neizlazak na onakve izbore kakvi su bili u decembru nije moralni puritanizam, kako kritičari to pokušavaju da predstave", naveo je Mitrović.

Teme