Web Analytics
Stefanović o izglasavanju rezolucije: Ako su ovo naprednjačke pobede, plašim se kakvi su im porazi - BetaRS

Stefanović o izglasavanju rezolucije: Ako su ovo naprednjačke pobede, plašim se kakvi su im porazi

Politika | 24.05.2024 | access_time 19:25
Stefanović o izglasavanju rezolucije: Ako su ovo naprednjačke pobede, plašim se kakvi su im porazi
prt.scr ssp.rs
Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je danas da se "plaši da pomisli kakvi su porazi" Srpske napredne stranke (SSP), ako je jučerašnje izglasavanje rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama predstavljeno kao pobeda.

"U pravu su svi oni koje su jučerašnje slike nakon glasanja u Njujorku podsetile na Miloševićevu pobedu nad NATO paktom 1999. Ako su ovo naprednjačke pobede, plašim se da pomislim kakvi su im porazi", rekao je Stefanović u Kruševcu, a prenela SSP u saopštenju.

Ocenio je da zbog svega toga i zbog "neviđene korupcije, krađe izbora, nasilja i laži nad građanima Srbije, ovaj režim i (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić moraju hitno da budu smenjeni i poslati pred sudove ove države i istorije".

"Juče su građani Srbije mogli da vide kako se režimski diplomatski diletanti raduju nakon što je usvojena Rezolucija o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a, a za koju su oni jedini na svetu govorili da se njome označavamo kao genocidan narod, što niti bilo gde piše u tekstu Rezolucije, niti to bilo ko osim SNS ne kaže na svetu", naveo je Stefanović.

Teme