Web Analytics
Đurić sa britanskim ambasadorom o saradnji, Kosovu i odnosima sa drugim zemljama - BetaRS

Đurić sa britanskim ambasadorom o saradnji, Kosovu i odnosima sa drugim zemljama

Politika | 29.05.2024 | access_time 20:50
Đurić sa britanskim ambasadorom o saradnji, Kosovu i odnosima sa drugim zemljama
mfa.gov.rs

Šef srpske diplomatije Marko Đurić razgovarao je danas u Beogradu sa britanskim ambasadorom Edvardom Fergusonom o unapređenju saradnje dve države, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova.

Đurić je rekao da Srbija sa Ujedinjenim Kraljevstvom "želi da radi na budućnosti, posebno kroz unapređenje saradnje u oblasti privrede i obrazovanja", navodi se.

On je zahvalio toj državi što je najveći donator u Srbiji u oblasti elektronske uprave, zahvaljujući čijem razvoju je unapređen rad javne administracije, piše u saopštenju.

Đurić je rekao da to što se "i dalje suočava sa određenim nasleđenim problemima", Srbiju neće sprečiti da snaži postojeće veze i da gradi nova partnerstva i prijateljstva, ne samo sa članicama EU, već i širom sveta, dodaje se.

On je, kako se navodi, informisao Fergusona i o situaciji na Kosovu, navodeći da su Srbima "ugrožena prava kao nikada do sada" i da od jeseni 2021. nema napretka u dijalogu zbog jednostranih poteza Prištine.

Dodao je da će Srbija "ostati konstruktivna i posvećena dijalogu, jer smatra da očuvanje mira i stabilnosti predstavljaju prioritete", navodi se.

 

Teme