Web Analytics
Kina se zalaže za izgradnju skladišta u inostranstvu - BetaRS

Kina se zalaže za izgradnju skladišta u inostranstvu

Ekonomija | 06.06.2024 | access_time 15:25
Kina se zalaže za izgradnju skladišta u inostranstvu
Foto. Osoblje Kilimall-a radi u skladištu u Mlolongu, Kenija (Sinhua/Li Jahui)

Kina će promovisati izgradnju skladišta u inostranstvu i proširiti prekogranični izvoz e-trgovine, izjavio je krajem maja He Jadong, portparol Ministarstva trgovine.

Prekogranična e-trgovina služi kao vitalna snaga za podsticanje razvoja kineske spoljne trgovine. Tokom proteklih pet godina, kineska prekogranična e-trgovina porasla je više od deset puta, rekao je kienski zvaničnik na redovnoj konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo će se zalagati za objavljivanje smernica o proširenju prekograničnog izvoza e-trgovine i unapređenju izgradnje skladišta u inostranstvu, prenosi Sinhua.

Tokom prvog kvartala 2024. kineska prekogranična e-trgovina dostigla je 577,6 milijardi juana (oko 81,23 milijarde američkih dolara), što je porast od 9,6 odsto na godišnjem nivou, od čega je izvoz iznosio 448 milijardi juana sa stopom rasta od 14 odsto.

Kina ima preko 120.000 prekograničnih entiteta za e-trgovinu i više od 1.000 prekograničnih industrijskih parkova za e-trgovinu. Broj prekookeanskih skladišta do sada je premašio 2.500, ukupne površine od preko 30 miliona kvadratnih metara.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT