Web Analytics
'Pileće demonstracije' omogućile ublažavanje restrikcija u glavnom gradu Ajove - BetaRS

'Pileće demonstracije' omogućile ublažavanje restrikcija u glavnom gradu Ajove

Svet | Izvor: Beta-AP | 03.08.2024 | access_time 23:15
'Pileće demonstracije' omogućile ublažavanje restrikcija u glavnom gradu Ajove
Glavni grad Ajove De Mojn moraće da uspostavi novi "kućni red" za piliće, koke i petlove, nakon što su neki od njihovih upornih obožavatelja i odgajivača, protestno paradirali oko Gradske kuće sa svojim pernatim ljubimcima.

Razlog neobičnog skupa je bio predlog (koji je dobio preliminarnu saglasnost gradske skupštine), kojim bi se dozvoljeni broj živine u jednom domaćinstvu smanjio sa 30 na 12. Predlog je predvideo i zabranu za petlove koji navodno remete mir u nekim gradskim naseljima.

Organizator parade pilića, kokošaka i petlova, Ed Falon, rekao je da se čini da gradske vlasti preterano reaguje na ukupno tri žalbe na uznemiravanje od živine, koliko je ukupno registrovano od početka 2020. do juna 2024.

Gradski menadžer Skot Sanders (Scott Sanders) izjavio je potom da misli da grad može pronaći način da ublaži predložena ograničenja, kako bi nova pravila "bolje služila celoj zajednici", uključujući i vlasnike pilića.

Sanders je rekao da je zatražio od pomoćnika gradskog menadžera Malkolma Henkinsa (Malcolm Hankins) da izradi amandman koji će biti široko prihvaćen.

Nova pravila bi trebalo da dozvoljavaju petlove, ali uz određene uslove za one koji prave smetnje, u slučaju da vlasnici ne mogu da obuzdaju njihovo ranojutarnje kukurikanje.

Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Rukomet

Zelena Srbija

Hronika

Scena