Web Analytics
Kokanović: Organizatori neće menjati mesto protesta u subotu - BetaRS

Kokanović: Organizatori neće menjati mesto protesta u subotu

Politika | 07.08.2024 | access_time 21:05
Kokanović: Organizatori neće menjati mesto protesta u subotu
Foto: Beta/Nikola Todorović
 Organizatori ekološkog protesta "Rudnika neće biti" zakazanog za subotu u 19.00 na beogradskim Terazijama neće menjati mesto okupljanja zbog pripadnika udruženja "Dostojni Srbije", koji od srede uveče kampuju na tom mestu s ciljem da spreče "novi 5. oktobar" koji, kako tvrde, žele da izazovu organizatori protesta protiv Rio Tinta, prenosi Danas.


Predsednik udruženja "Ne damo Jadar" iz Gornjih Nedeljica Zlatko Kokanović, rekao je za Danas da je protest reagularno prijavljen već sedam ili osam dana, a da je očigledno da "Dostojni Srbije" rade za režim i da ih je neko poslao tu.

"Isto se desilo pre dve godine kad smo mi kampovali ispred zgrade Predsedništva, a oni su bili ispred skupštine. I kad god smo imali neke programe, oni su puštali glasnu muziku. Oni nama ne smetaju. Nek oni rade svoj posao. Valjda imaju svoj posao i gazdu i moraju da odrade za šta su plaćeni", naveo je Kokanović.

Dodao je da ekološke organizacije organizuju miran i dostojanstven skup i da ne planiraju nemire.

"Imamo veliki broj redara koji će obezbeđivati skup. Valjda će tu biti i narodna policija koja će obezbeđivati skup i koja će voditi računa da ne dođe do incidenata. Ona služi narodu", nada se Kokanović.

Nije mogao da kaže detalje o blokadama ali je dodao da će se sve znati u subotu na skupu.

Ekološke organizacije pozvale su građane na skup u Beogradu jer nije ispunjen zahtev sa protesta u Loznici, kada je vlasti dat rok od 40 dana da usvoji zakon kojim se sprečava iskopavanje litijuma i otvaranje rudnika u dolini Jadra komapnije Rio Tinto.

Teme