Web Analytics
Tajkounauti organizovali svoje Olimpijske igre na kineskoj svemirskoj stanici - BetaRS

Tajkounauti organizovali svoje Olimpijske igre na kineskoj svemirskoj stanici

Zabava | 15.08.2024 | access_time 13:05
Tajkounauti organizovali svoje Olimpijske igre na kineskoj svemirskoj stanici

Snimak zabeležen 8. avgusta , koji je obezbedila Kineska centralna televizija (CCTV), prikazuje tajkounauta sa misije Šendžou-18, Je Gvangfua, obučenog u svemirsko odelo, kako prenosi improvizovanu baklju unutar kineske svemirske stanice (Sinhua)


Povodom obeležavanja 16. Nacionalnog dana fitnesa u Kini, trojica tajkounauta na kineskoj svemirskoj stanici organizovala su 9. avgusta sopstveni sportski događaj kako bi podelili radost vežbanja i pružili podršku sportistima na Olimpijskim igrama u Parizu.


Prema snimcima koje je objavila Kineska medijska grupa, "Svemirske igre" su započele simuliranom štafetom sa bakljom. Komandant Je Gvangfu, obučen u svemirsko odelo, predao je improvizovanu baklju članu posade Liju Congu, koji je potom preleteo preko prepreke kako bi je predao svom kolegi, Liju Gvangsu. Li Gvangsu je prihvatio baklju pre nego što je izveo vešt skok uvis.

Tajkounauti organizovali svoje Olimpijske igre na kineskoj svemirskoj stanici


Snimak zabeležen 8. avgusta koji je obezbedila Kineska centralna televizija (CCTV), prikazuje tajkounauta sa misije Šendžou-18, Lija Conga, kako lebdi iznad prepreke tokom simulirane štafete sa bakljom unutar kineske svemirske stanice (Sinhua)


U završnom delu, baklja je vraćena komandantu posade, koji je štafetu završio gracioznim skokom unazad, prenosi Sinhua.


Li Gvangsu i Li Cong su se kasnije suočili u usporenom meču stonog tenisa bez stola, gde je zlatna ping-pong loptica udarala o zidove unutar stanice.


Dok su gledali meč kineskog ženskog odbojkaškog tima u Parizu, Je i Li Cong su pokušali da repliciraju sličan meč u orbiti, sa jednim članom posade koji je bio u uspravnom, a drugim u obrnutom položaju.

Tajkounauti organizovali svoje Olimpijske igre na kineskoj svemirskoj stanici


Snimak zabeležen 8. avgusta koji je obezbedila Kineska centralna televizija (CCTV), prikazuje tajkounauta sa misije Šendžou-18, Lija Gvangsua, kako igra stoni tenis unutar kineske svemirske stanice. (Sinhua)


Tri muškarca u centralnom modulu su se zabavljali imitirajući plivačke pokrete dok su se trkali jedan protiv drugog u simuliranom bazenu, pri čemu je Je na kraju izašao kao pobednik. Zatim su nastavili da imitiraju pokrete olimpijskih skakača u vodu.


Završno takmičenje "Svemirskih igara" bilo je dizanje tegova. Je se pretvarao da ulaže veliki napor dok je podizao svoja dva člana posade u okruženju bez gravitacije, čak se zaustavivši da obriše zamišljeni znoj.


Kako se video prenos završavao, trojica tajkounauta su uputili najbolje želje timu Kine, ohrabrujući ih da prihvate izazove i slede svoje snove.

Tajkounauti organizovali svoje Olimpijske igre na kineskoj svemirskoj stanici

Snimak zabeležen 8. avgusta koji je obezbedila Kineska centralna televizija (CCTV), prikazuje tajkounauta sa misije Šendžou-18, Je Gvangfua (u sredini), kako podiže svoja dva člana posade na šipci u okruženju bez gravitacije unutar kineske svemirske stanice (Sinhua)


Posada Šendžou-18 je prešla više od polovine svoje šestomesečne svemirske misije koja je počela lansiranjem krajem aprila. Vreme koje su trojica tajkounauta provela u orbiti Zemlje upotrebili su za mnogo više od eksperimenata i svemirskih šetnji – oni takođe održavaju ravnotežu između rada i života. Kineska agencija za svemirske letove sa posadom objavljivala je video zapise tokom njihove misije, pokazujući kako posvećuju vreme svojoj fizičkoj kondiciji.

Teme