Web Analytics
Uspešno sanirane divlje deponije u Novom Pazaru - BetaRS

Uspešno sanirane divlje deponije u Novom Pazaru

Životna sredina | Izvor: Beta | 06.09.2024 | access_time 11:05
Uspešno sanirane divlje deponije u Novom Pazaru
Foto: Beta/Saša Đorđević
Direktor tehničke službe Javno-komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" Jasmin Feković izjavio je danas da se čišćenje divljih deponija u Novom Pazaru uspešno obavlja u poslednje vreme i da ih trenutno ima na pet lokacija.

On je za radio Sto plus rekao da se postojeće divlje deponije povremeno pojavljuju, te da je jedna lokacija u potpunosti rešena jer na tom mestu već "nekoliko meseci nije bilo nikakvog otpada".

"Postojeće deponije se obnavljaju ali se trudimo da to preveniramo postavljanjem kištri i kamiona na tim mestima u određenim danima da bi otpad mogao tu direktno da se ostavlja. Problem divljih deponija nije moguće rešiti potpuno, ali možemo reći da smo ga do određene mere uspešno sanirali", naveo je Feković.

Dodao je da su kamere trenutno aktivne na četiri lokacije i da nema prijava da se na tim mestima odlaže smeće, te da se nada da se "deponije na tim mestima više neće ni obnavljati".

Feković je istakao da se nelegalna smetlišta neretko nalaze na nepristupačnom terenu, te da se uspešno saniraju zahvaljući dobroj saradnji sa komunalnom milicijom, ali i saradnjom sa firmama koje svojom mehanizacijom rešavaju problem.

On je najavio da će tokom sledeće godine grad dobiti i podzemne kontejnere, te da je u toku "završna faza tog projekta kojim će se efikasno rešiti upravljanje otpadom".

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina