Web Analytics
Advokat Vlajić: Tužilaštvo još nije podnelo zahtev za određivanje pritvora - BetaRS

Advokat Vlajić: Tužilaštvo još nije podnelo zahtev za određivanje pritvora

Kosovo | 11.09.2024 | access_time 12:25
Advokat Vlajić: Tužilaštvo još nije podnelo zahtev za određivanje pritvora
Foto: Beta/Saša Đorđević

Advokat Nebojša Vlajić, koji zastupa jednog od četvorice uhapšenih mladića u Severnoj Mitrovici, kazao je da tužilaštvo do sada nije podnelo predlog za određivanje pritvora srpskim mladićima.

Vlajić je agenciji Beta rekao da policijsko zadržavanje ističe večeras u ponoć i do tada će biti doneta odluka da li će mladići biti pušteni, ili će im biti određen pritvor.

"Do ovog trenutka u sud nije stigao nikakav zahtev od tužilaštva. Nešto se čeka, a ne znam šta. Ne bih bio iznenađen da ih puste, ali znajući kako rade ne bih bio iznenađen ni da im tokom noći odrede pritvor", kazao je advokat.

Vlajić je naglasio da kosovska policija suviše brutalno reaguje čak i na beznačajne povode.

"Čak iako je bilo nekakvih vređanja ili verbalnih provokacija, to nije razlog da se ljudi prebiju i uhapse", naveo je Vlajić.

U ponedeljak oko ponoći u Severnoj Mitrovici su uhapšena četiri mladića srpske nacionalnosti R.N (2004), L.K (2005), V.J (2003) i M.M (2005).

Oni se terete da su vređali, a zatim i napali dvojicu policajaca na šetalištu u Severnoj Mitrovici.

Advokati uhapšenih mladića su istakli da su sva četvorica mladića brutalno pretučena u policijskoj stanici u Južnoj Mitrovici, zbog čega im je ukazana i hitna lekarska pomoć.

U organizaciji Srpske demokratije Aleksandra Arsenijevića, u Severnoj Mitrovici je u toku protest građana ispred policijske stanice.

Građani nose transparente na kojima piše "Policija Kurtilenda", "Pustite nam decu!", "Vratite nam decu!", kao i na engleskom jeziku napisano "Da li je EU zabrinuta?".

Teme