Web Analytics
Erste banka organizovala edukativnu radionicu za početnice u poslovanju - BetaRS

Erste banka organizovala edukativnu radionicu za početnice u poslovanju

Ekonomija | Izvor: Beta | 17.09.2024 | access_time 13:50
Erste banka organizovala edukativnu radionicu za početnice u poslovanju
Foto: Erste banka
Erste banka je objavila danas da je organizovala edukativnu radionicu za početnice u poslovanju sa idejom da motiviše početnice u poslovanju i žene sa željom da postanu preduzetnice i pomogne im u pokretanju sopstvenog biznisa u oblasti održive mode.

Edukativna radionica "Erste edukacija – Kako da ideja postane održiv biznis" organizovana je u saradnji sa neprofitnom platformom Festival drugačije mode.

Kako je navedeno, pružanje osnovnih znanja za pokretanje i razvoj biznisa u oblasti održive mode bio je glavni cilj ove radionice, na kojoj su učesnice imale priliku da se informišu o važnim koracima na putu do poslovnog uspeha, kao što su pisanje biznis plana, proces registrovanja preduzeća, strukturiranje poslovanja, analiziranje i istraživanje tržišta, promocija i plasiranje proizvoda na tržište.

Stručnjaci iz različitih oblasti su kroz interaktivne sesije podelili svoja znanja, pružajući učesnicama konkretne savete za uspešan razvoj i vođenje biznisa.

Poslovna konsultantkinja i osnivačica platforme "Osnažene" Indira Popadić izjavila je da su umrežavanje, edukacija, podizanje svesti o važnosti digitalne prisutnosti ključni elementi za uspeh u modernom poslovanju.

"Kroz ove alate svaka žena preduzetnica može efikasno da promoviše svoje proizvode i usluge, što je korak ka održivom rastu i dugoročnoj uspešnosti. Sigurna sam da ovakvi događaji, poput ovog koji je organizovala Erste banka, pružaju neprocenjivu priliku za razmenu znanja i iskustava, ali i inspiraciju da nastavimo da gradimo snažnu zajednicu preduzetnica, koja pored sebe ima sigurne partnere, i banku i mentore", navela je Popadić.

Tokom ove celodnevne edukacije, učesnice su imale priliku da razmene svoja iskustva, ali i da od uspešnih preduzetnica čuju savete i primere dobre prakse koji će im pomoći u prevazilaženju različitih izazova i postizanju dugoročne održivosti njihovih biznisa.

Osnivačica i direktorka socijalnog preduzeća "Somborske šnajderke" Tamara Rudić kazala je da, kao zagovornica celoživotnog učenja, smatra značajnim što se na ovakvim radionicama pruža priliku da se podele iskustva i izazovi poslovanja.

"Ovakvi događaji, pored umrežavanja ženske energije kroz poslovne poduhvate i lična iskustva, pomažu budućim preduzetnicama da definišu svoju ideju i konkretizuju cilj koji žele da postignu. Članice Somborskih šnajderki pravi su primer da je sve moguće – da od društveno marginalizovane grupe postaneš primer dobre prakse i uspešna preduzetnica", istakla je Rudić.

Pored predavanja i sesija sa iskusnim preduzetnicama, učesnice su od predstavnika Erste banke dobile uvid u različite mogućnosti i benefite koje banka nudi preduzetnicama, uključujući savete o finansiranju, vođenju poslovnih knjiga i optimizaciji poslovanja.

"Ovo je samo jedna u nizu inicijativa kojima nastojimo da pomognemo preduzetnicama da steknu neophodna znanja i veštine, unaprede svoje poslovanje, kao i da lakše prevaziđu različite izazove na putu do poslovnog uspeha. Podržavajući njihov profesionalni razvoj, ne samo da pomažemo ostvarenju održivosti njihovih biznisa, već želimo i da doprinesemo razvoju inovativnog i dinamičnog preduzetničkog ekosistema u Srbiji", izjavio je direktor Direkcije za mala preduzeća i preduzetnike u Erste banci Bojan Vulikić.

Naglašeno je da socijalno bankarstvo predstavlja deo strateškog opredeljenja Erste banke i usmereno je, između ostalog, na jačanje malih biznisa i razvoj lokalnih zajednica u kojima banka posluje.

Tako je tokom proteklih osam godina kroz svoj program socijalnog bankarstva Erste banka pružila nefinansijsku podršku za više od 7.500 klijenata, obezbedivši im skoro 6.000 sati podrške u vidu mentorstava i edukacije.

Teme