Web Analytics
Predlog ZLF i PSG za odbacivanje plana za seču šume u Beogradu nije ni stavljen na dnevni red - BetaRS

Predlog ZLF i PSG za odbacivanje plana za seču šume u Beogradu nije ni stavljen na dnevni red

Životna sredina | Izvor: Beta | 25.09.2024 | access_time 16:30
Predlog ZLF i PSG za odbacivanje plana za seču šume u Beogradu nije ni stavljen na dnevni red
Odbornici Zeleno-levog fronta (ZLF) i Pokreta slobodnih građana (PSG) u Skupštini beogradske Opštine Zvezdara, predložili su na današnjoj sednici da taj lokalni parlament traži od Grada Beograda odbacivanje Plana detaljne regulacije "Bajdina" u naselju Mirijevo, koji predviđa seču 66 hektara šume radi izgradnje naselja, ali ta stavka nije uvršćena u dnevni red.

Predsednik Odborničke grupe tih stranaka Aleksa Petković je rekao da je vladajuća većina koju čine Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i Srpska radikalna stranka odbila da podrži dopunu dnevnog reda.

"Time je pobegla od rasprave o gorućem pitanju razvoja Zvezdare. Vlast je pokazala da ne radi posao zbog koje su je građani birali i da su im interesi investitora važniji od kvaliteta života građana Mirijeva", ocenio je Petković.

Zeleno-levi front je u saopštenju ocenio da je plan seče šume Bajdina "još jedna prevara građana Zvezdare, koji služi zadovoljavanju interesa investitora od strane gradske vlasti i zanemaruje potrebe građana".

"Nastavićemo borbu protiv Plana 'Bajdina' u narednom periodu, a već sutra ćemo učestvovati u nastavku sednice Komisije za planove Skupštine grada Beograda, gde ćemo zajedno sa građanima pokušati da zaustavimo ovaj projekat", najavljeno je u saopštenju.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina