Web Analytics
U Srbiji sutra počinje EU zelena nedelja - BetaRS

U Srbiji sutra počinje EU zelena nedelja

Zelena Srbija | Izvor: Beta | 02.06.2023 | access_time 15:50
U Srbiji sutra počinje EU zelena nedelja
U Srbiji sutra počinje manifestacija EU zelena nedelja, a fokus će ove godine biti na veštinama za održive, otporne i socijalno pravedne zajednice.

Manifestacija, koja će trajati od 3. do 11. juna, obuhvatiće niz događaja sa stotinama građana svih uzrasta koji dele viziju "zelenije Srbije" sa boljim kvalitetom vazduha, vode i zemljišta, manje zagađenja i bezbednom životnom sredinom, saopštila je EU info mreža.

EU, koja ima "najjače i najkompletnije" zakonodavstvo o životnoj sredini na svetu, nada se da će Srbija nastaviti da prenosi i primenjuje zakone kako bi postala "zelenija" od zemalja članica Unije, navodi se u saopštenju.

Obeležavanje EU zelene nedelje je svedočanstvo ukupne podrške EU sektoru u Srbiji i njene saradnje sa nacionalnim i lokalnim institucijama u tom cilju.

Događaji u okviru EU zelene nedelje, koji će biti organizovani širom Srbije, otvoreni su za sve građane i uključuju širok spektar aktivnosti posvećenih svim uzrastima: sportske manifestacije, radionice, okrugle stolove, eko akcije i takmičenja.

Evropska unija, svetski lider u zaštiti životne sredine, podržava Srbiju na njenom putu ka zdravijoj životnoj sredini. Sa preko 580 miliona evra bespovratnih sredstava uloženih u zaštitu životne sredine i klimatske akcije u Srbiji, EU je najveći donator u toj oblasti u zemlji, navodi EU info mreža.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Obnovljivi izvori