Web Analytics
Međunarodna konferencija o izazovima zelene tranzicije u novembru u Beogradu - BetaRS

Međunarodna konferencija o izazovima zelene tranzicije u novembru u Beogradu

Zelena Srbija | Izvor: Beta | 03.10.2024 | access_time 10:35
Međunarodna konferencija o izazovima zelene tranzicije u novembru u Beogradu
U Beogradu će se 14. i 15. novembra održati prva konferenciju globalnog dijaloga o najvažnijim temama zelene tranzicije u organizaciji Sustainable Development Forum-a (SDF), uz podršku Univerziteta u Kembridžu, Privredne komore Srbije i agencija Ujedinjenih nacija, najavili su danas organizatori.

Kako je istaknuto, konferencija će okupiti najuticajnije svetske stručnjake, državne zvaničnike i predstavnike vodećih stranih i domaćih kompanija koje su lideri u održivom razvoju.

Među govirnicima biće kraljevski astronom i bivši predsednik Britanske akademije nauka Martin Ris, profesor biznis ekonomije sa Univerziteta u Kembridžu i jedan od vodećih svetskih stručnjaka u oblasti električne energije Majkl Polit, osnivač i predsednik INTCO-a, pionira u oblasti reciklaže plastike i medicinske tehnologije, Frenk Liu, direktor One Planet Network-a (UNEP)Horhe Laguna-Celis.

Na konferenciji će se obratiti i ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije Jelene Begović i ministarka rudarstva i energetike Dubravke Đedović-Handanović, koje će se pridružiti svetskim liderima u diskusiji o budućnosti zelene tranzicije.

Očekuje se prisustvo više stotina učesnika iz celog sveta, što će, istaknuto je, obezbediti platformu za diskusije o klimatskim promenama, ekološkim krizama, energetskoj tranziciji i održivoj proizvodnji i potrošnji.

Diskutovaće se i o efektima globalne ekološke krize na zdravlje i kakve to dalje posledice ima na ekonomiju.

Pored toga, razgovaraće se o izazovima finansiranja zelene tranzicije i ulozi finansijskih institucija u pokretanju i podržavanju ovih promena.

Posebna pažnja biće posvećena ulozi nauke u borbi protiv klimatskih promena i preduzimanju odlučnih koraka ka zelenoj tranziciji i održivom razvoju.

Biće reči i o lokalnoj zelenoj tranziciji i načinima za njeno unapređenje.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Obnovljivi izvori