Web Analytics
NIS-ovi volonteri čistili Frušku goru - BetaRS

NIS-ovi volonteri čistili Frušku goru

Zelena Srbija | Izvor: Beta | 05.06.2023 | access_time 15:30
NIS-ovi volonteri čistili Frušku goru
Kompanija Naftna industrija Srbije (NIS) saopštila je danas da se odzvala pozivu da učestvuje u akciji čišćenja i uređenja Nacionalnog parka "Fruška gora", koja je povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, održana pod nazivom "Radni dan za prirodu".

U čišćenju je učestvovalo gotovo 200 volontera iz NIS-a sa generalni direktorom te kompanije Kirilom Tjurdenjevim, kojima su se pridružili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sa svojim volonterskim timom.

Mirović je rekao da su u akciji učestvovali volonteri iz Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, Nacionalnog parka "Fruška gora", Pokrajinskog zavoda za zaštitu životne sredine i sportske manifestacije "Tour de Fruška".

"Želimo da Nacionalni park 'Fruška gora' sačuvamo za buduće generacije, kako bi i oni uživali u njegovim lepotama. Zajedničkim snagama možemo mnogo, a zaštita prirode i naše planete ostaje naš prioritet ", rekao je Tjurdenjev.

Direktor Nacionalnog parka "Fruška gora" Živko Cvetković rekao je da "treba da se borimo da očuvamo našu lepoticu, pluća Vojvodine i da generacijama koje dolaze ostavimo prirodu kakvu smo mi zatekli od naših prethodnika".

Od 2009. godine NIS je više od 900 miliona evra uložio u ekološke projekte i projekte kojima se indirektno ostvaruje pozitivan uticaj na zaštitu životne sredine.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Obnovljivi izvori