Web Analytics
Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade u Bačkoj Palanci traži volontere - BetaRS

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade u Bačkoj Palanci traži volontere

Zelena Srbija | Izvor: Beta | 05.06.2024 | access_time 11:50
Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade u Bačkoj Palanci traži volontere
Foto: FEP
Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade, koji će biti održan od 22. do 25. avgusta u Bačkoj Palanci, raspisao je konkurs za volontere, a rok za prijavu je 1. avgust, objavljeno je danas.

Poziv je otvoren za sve zainteresovane, a volonteri mogu biti angažovani na pozicijama tehničara, u promo timu, u eko patroli, na poziciji redara, tehničara, kao novinari, domaćini pozorišta, domaćini radionica, te kao domaćini gostima festivala, navedeno je u saopštenju.

Direktor koordinator volontera Đorđe Radonić naglasio je da bez pomoći volontera festivala ne bi bio moguć, navodeći da su većina učenici srednjih i osnovnih škola, kao i da uvek dobiju volonterski zadatak u skladu sa svojom ličnošću i sposobnostima.

Ovogodišnje, 30. izdanje festivala, odigrava se pod sloganom "Metamorfoze", a predstave na festival namenjene su isključivo deci predškolskog i nižeg školskog uzrasta i obrađuju teme zaštite životne sredine, ekologije i ekologije duha.

Kako je navedeno, ovaj festival je poseban ne samo po ekološkim temama, već i zato što se odvija u prirodi, na obali Dunava.

Podseća se da, iako Bačka Palanka nema pozorište, funkcionalan bioskop niti muzej, ima prirodne resurse kao što su Park prirode "Tikvara", Specijalni rezervat prirode "Bagremara", reku Dunav, dunavske rukavce, jezera i bare.

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade iz Bačke Palanke ove godine realizuje se pod pokroviteljstvom Heartefacta, te organizacija European Festival Fund for Emerging Artista – EFFEA i Rekonstrukcija Ženski fond, uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, kao i British - Serbian Benevolent Trusta.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Obnovljivi izvori